Flat را چگونه تعریف کنیم؟

Flat را چگونه تعریف کنیم؟
این مقاله توسط رضا کوثر، اولین ایرانی دارنده‌ی گواهینامه‌ی Q Arabica Grader، مدرس رسمی CQI و هدایت‌کننده‌ی وبینارهای تخصصی کیا آکادمی در زمینه‌ی آنالیز حسی، قهوه سبز و برشته‌کاری به نگارش درآمده است. چندی پیش دوست عزیزم، رسول ظریفی برای جواب به سؤالی در فضای مجازی که «Flat» را چگونه تعریف کنیم، از من خواست تا یادداشتی در این‌باره بنویسم. این فرصتی شد تا در مورد مسئله‌ای که مدت‌هاست فرصت و بهانه‌ای …
ادامه‌‌ی مطلب

سرددم در مقابل سردشده

سرددم در مقابل سردشده
سرد‌دم در مقابل سردشده: استفاده از آنالیز حسی برای آزمایش این ادعا که قهوهٔ سرددم، شیرین‌تر و اسیدیتهٔ کم‌تری دارد. این مقاله، نتایج یک مطالعهٔ کنترل‌شده و سیستماتیک توسط نویسندهٔ اصلی آن (دکتر مکنزی باتالی) دربارهٔ تأثیر فرآیند سرد‌دم‌آوری قهوه بر مشخصات حسی نوشیدنی نهایی است که اخیراً در مجلهٔ MDPI (بخش غذا) منتشر شده است. یک روز گرم پاییزی بود که برای خوردن غذا، به رستوران محلی رفتم و …
ادامه‌‌ی مطلب

به‌سوی تعریف قهوه تخصصی: ایجاد یک فهم بر مبنای ویژگی‌ها

به‌سوی تعریف قهوه تخصصی: ایجاد یک فهم بر مبنای ویژگی‌ها
این مقاله برگردان فارسی وایت‌پیپر منتشرشده در وب‌سایت انجمن قهوه تخصصی (SCA) تحت عنوان: پیش به‌سوی تعریف قهوه تخصصی است. یکی از چالش‌های همیشگی که صنعت قهوه تخصصی با آن روبرو بوده است، مفهوم «قهوه تخصصی» است. موضوعی به‌ظاهر ساده اما مبهم و قابل بحث. در تعریف این عبارت ما معمولا به دو مورد توضیح برمی‌خوریم؛ مورد اول که کلی‌ و برگرفته از خود عبارت است: «قهوه تخصصی، قهوه‌ای خاص است». …
ادامه‌‌ی مطلب

تاریخچه‌ی گونه‌ی عربیکا

تاریخچه‌ی گونه‌ی عربیکا
کافیا عربیکا، بومی اتیوپی است؛ جایی که تنوع ژنتیکی عمدهٔ این گونه یافت می‌شود. مورخان بر این باورند که دانه‌های قهوه ابتدا از جنگل‌های قهوه در جنوب غربی اتیوپی به یمن برده شد و در آنجا به‌عنوان یک محصول کشت می‌شد. از میان این گیاهان اولیه، کشاورزان و پرورش‌دهندگان، ده‌ها جوره از گونهٔ عربیکا را که به طور گسترده وجود داردْ انتخاب و کشت کرده‌اند که هرکدام از نظر عملکرد …
ادامه‌‌ی مطلب

روند تغییر مسابقات قهوه

روند تغییر مسابقات قهوه
رویدادهای بسیاری هرساله در صنعت قهوه برگزار می‌شوند، اما بدون تردید هیچ‌کدام هیجان‌انگیزتر از مسابقات نیستند. با تعداد فزاینده‌ی رقابت‌ها و مسابقات قهرمانی در بخش قهوه تخصصی، این رویدادها به‌عنوان جایگاهی برای باریستاها، برشته‌کارها و … عمل می‌کنند تا آن‌ها بتوانند هم تخصص و هم خلاقیت خود را نشان دهند. به‌عنوان راهی برای همگام‌شدن با نوآوری در صنعت، مسابقات قهوه در چندسال گذشته به‌طور قابل توجهی تغییر کرده است. این …
ادامه‌‌ی مطلب

شیر و ترکیبات مؤثر در آن

شیر و ترکیبات مؤثر در آن
امروزه با توجه به گسترش فرهنگ کافه و بحث قهوه تخصصی، توجه به تمام بخش‌های این حوزه از اهمیت زیادی برخوردار است. از جمله قسمت‌های مهم در این زمینه، تهیه‌ی مواد اولیه‌ی تازه متناسب با دستورالعمل‌های داخل منو می‌باشد که از دغدغه‌های همیشگی مسئولان خرید تمام مجموعه‌ها است. «شیر»، به عنوان یکی از مواد اولیه‌های پرطرفدار، نقش تعیین‌کننده‌ای در اکثر کافه‌ها دارد و اهمیت به کیفیت آن جز ضرورت‌هاست. طی …
ادامه‌‌ی مطلب

تأثیر ترکیبات آب بر دم‌آوری

تأثیر ترکیبات آب بر دم‌آوری
تا همین چند سال قبل وقتی صحبت از دم‌کردن قهوه می‌شد و باریستاها از کیفیت قهوه‌شان حرف می‌زدند و دستگاه‌ها و تجهیزاتشان را به‌رخ یکدیگر می‌کشیدند، کمتر کسی را سراغ داشتیم که از کیفیت آب برای دم‌آوری قهوه بگوید. نهایت توجه، قراردادن یک سختی‌گیر در مسیر آب ورودی اسپرسوماشین و یا استفاده از آب‌های برند داخل بازار برای دم‌کردن قهوه بود؛ بدون توجه به پارامترهایی که ممکن است کیفیت عصاره‌گیری …
ادامه‌‌ی مطلب

درک مفهوم گَسی (Astringency)

درک مفهوم گَسی (Astringency)
Astringency (گَسی) چیست؟ اگر اخیراً در مورد عصاره‌گیری قهوه مطالعه کرده‌اید، ممکن است با واژه ی Astringency یا «گَسی» آشنا باشید که اغلب در توصیف قهوه‌هایی که به‌صورت صحیح عصاره‌گیری نشده‌اند کاربرد دارد. هنوز معنای دقیقی برای آن ارائه نشده است؛ ولی بر خلاف صنایع دیگر مثل شراب و آب‌جو، برای ما که در عرصه‌ی قهوه‌ی تخصصی دنبال ارزیابی و کنترل کیفیت هستیم ارزش فکرکردن و زمان‌گذاشتن برای درک آن وجود …
ادامه‌‌ی مطلب

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید