
دورهی ارزیابی حسی پایه، اصول ارزیابی حسی را به شیوهای عملی و تعاملی معرفی میکند. این دوره به بررسی نحوهی تأثیر حواس انسان بر ادراک و چگونگی بهکارگیری این دانش هنگام ارزیابی ویژگیهای طبیعی قهوه میپردازد. مهارتجویان، توانایی تشخیص جنبههای حسی خاصی از قهوه از جمله تنواری، اسیدیته، تلخی و غیره را کسب میکنند. این دوره مراجع شناسایی عطرهای موجود در قهوه را معرفی کرده و همچنین بر هدف و روش انجام یک «کاپینگ» بر پایهی پروتکلهای SCA تمرکز دارد. فراگیران بینشی نسبت به شناسایی کیفیتهای قهوهی تخصصی و همچنین نمایی کلی از چگونگی پیادهسازی این موارد در کسبوکار به دست میآورند.
اهداف یادگیری عملی و فعالیتها بهطور خاص، مهارتجو را آماده میکنند تا تفاوتهای پایه را در ویژگیهای حسی قهوه شناسایی کند، شناسایی عطرها را به یاد آورد و یک جلسهی کاپینگ را طبق پروتکل کاپینگ SCA راهاندازی کند. یک آزمون کتبی دانش نظری را بر اساس اهداف یادگیری دورهی پایه میسنجد و برای آزمون عملی نیز در حین برگزاری دوره، فعالیتهای مهارتجو بهصورت پیوسته توسط مدرس دوره پایش و مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مهارتجویانی که نیاز به مدرک معتبر دانشگاهی دارند، میتوانند بهصورت مجز ا برای این موضوع، درخواست دهند.
دورهی ارزیابی حسی متوسطه، بر پایهی مفاهیم و مهارتهای معرفیشده در دورهی پایه بنا شده و مهارتجو را برای وظایف شغلی پیچیدهتر در ارزیابی حسی قهوه و محصولات مرتبط آماده میکند.
این دوره طیف وسیعی از موضوعات را پوشش میدهد، از جمله فیزیولوژی طعم و عطر؛ انواع آزمونهای تحلیل حسی؛ اجرای یک جلسهی کاپینگ؛ تنوع ویژگیهای قهوه؛ استفاده از چرخهی طعمی SCA و واژهنامهی حسی WCR؛ و پیادهسازی یک پنل و جلسهی تحلیل حسی.
در این دوره، همچنین به مرور ساختار جدید سیستم ارزیابی ارزش قهوه SCA CVA پرداخته خواهد شد و رویکردها و اهداف آتی انجمن از این سیستم، به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.
یک آزمون کتبی دانش نظری را بر اساس اهداف یادگیری دورهی پایه میسنجد و برای آزمون عملی نیز در حین برگزاری دوره، فعالیتهای مهارتجو بهصورت پیوسته توسط مدرس دوره پایش و مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مهارتجویانی که نیاز به مدرک معتبر دانشگاهی دارند، میتوانند بهصورت مجز ا برای این موضوع، درخواست دهند.
دورهی ارزیابی حسی پیشرفته، بر پایهی مفاهیم و مهارتهای معرفیشده در دورهی متوسطه بنا شده و مهارتجو را برای وظایف شغلی مدیریتی در ارزیابی حسی قهوه و محصولات مرتبط آماده میکند.
در این دورهی تعاملی، فراگیران با استانداردهای حسی و قهوه در صنعت همسو میشوند؛ دربارهی پیادهسازی ارزیابی حسی در یک کسبوکار قهوه میآموزند؛ مهارتهای لازم برای شروع شناسایی و ارزیابی کیفیتها در قهوهی سبز تخصصی را کسب میکنند؛ و نشان میدهند که چگونه ویژگیهای نوشیدنی قهوه را بهطور دقیق اندازهگیری و توصیف کنند.
شرکتکنندگان میآموزند که چگونه اندازهگیریهای حسی تکرارپذیر و روشمندی از قهوه ایجاد کنند و نتایج آن را تفسیر نمایند. آشنایی با دیگر پروتکلهای قهوهآزمایی و نحوهی پیادهسازی هر کدام، از دیگر مباحث این دوره محسوب میشود.
یک آزمون کتبی دانش نظری را بر اساس اهداف یادگیری دورهی پایه میسنجد و برای آزمون عملی نیز در حین برگزاری دوره، فعالیتهای مهارتجو بهصورت پیوسته توسط مدرس دوره پایش و مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مهارتجویانی که نیاز به مدرک معتبر دانشگاهی دارند، میتوانند بهصورت مجز ا برای این موضوع، درخواست دهند.