ارزیابی حسی (Sensory Evaluation)

دوره‌های ارزیابی حسی، مفاهیم و مهارت‌های مرتبط با ارزیابی قهوه و محصولات وابسته را پوشش می‌دهند. محتوای این دوره‌های تعاملی شامل علم حسی، پروتکل‌های ویژه‌ی صنعت، ویژگی‌های حسی رایج در قهوه، تمرینات فیزیولوژیک حسی، اجرای برنامه‌های حسی، طراحی آزمون‌های مصرف‌کننده، کاربرد در کسب‌وکار و موارد دیگر است.

ارزیابی حسی (پایه):
​​​​​​​
دوره‌ی ارزیابی حسی (پایه)، اصول ارزیابی حسی را به شیوه‌ای عملی و تعاملی معرفی می‌کند. این دوره به بررسی نحوه‌ی تأثیر حواس انسان بر ادراک و چگونگی به‌کارگیری این دانش هنگام ارزیابی ویژگی‌های طبیعی قهوه می‌پردازد.
مهارت‌جویان، توانایی تشخیص جنبه‌های حسی خاصی از قهوه از جمله تن‌واری، اسیدیته، تلخی و غیره را کسب می‌کنند. این دوره مراجع شناسایی عطر را معرفی کرده و همچنین بر هدف و روش انجام یک «پروتکل کاپینگ SCA» تمرکز دارد. فراگیران بینشی نسبت به شناسایی کیفیت‌های قهوه‌ی تخصصی و همچنین نمایی کلی از چگونگی پیاده‌سازی این موارد در کسب‌وکار به دست می‌آورند.
اهداف یادگیری عملی و فعالیت‌ها به‌طور خاص مهارت‌جو را آماده می‌کنند تا تفاوت‌های پایه در ویژگی‌های قهوه را شناسایی کند، شناسایی عطرها را به یاد آورد و یک جلسه کاپینگ را طبق پروتکل کاپینگ SCA راه‌اندازی کند. یک آزمون کتبی پایان دوره نیز، دانش نظری را بر اساس اهداف یادگیری دوره‌ی پایه می‌سنجد.

ارزیابی حسی (متوسطه):​​​​​​​
دوره‌ی ارزیابی حسی سطح متوسطه با هدف ارتقاء سطح علمی قهوه‌آموزان و قهوه‌آزمایانی که مدتی را با مهارت‌های نسبی، به ارزیابی قهوه پرداخته‌اند طراحی و برگزار می‌گردد. هدف اصلی این دوره، تربیت و آموزش قهوه‌آزمایان برای پذیرش مشاغل مدیریتی و حساس‌تر در زمینه‌ی ارزیابی حسی قهوه و محصولات مرتبط با آن است.
در بخش ابتدای این دوره، قهوه‌آموزان با مرور علم حسی و جایگاه آن در صنعت قهوه، با استانداردهای حسی آشنا می‌شوند و در مورد اجرای ارزیابی حسی در یک تجارت قهوه (اعم از تجارت قهوه‌ی سبز یا برشته‌کاری قهوه) اطلاعات کسب می‌کنند. قهوه‌آموزان همچنین با مرور مجدد مراجع ارزیابی حسی اعم از عطرها، طعم‌ها و مزه‌‌ها، کام خود را به‌روز کرده و با ارزیابی قهوه‌های متنوع از جوره‌ها و پردازش‌های متنوع، تجربه‌ی جدیدی را از ارزیابی قهوه‌ها، شباهت‌ها و تفاوت‌های آن‌ها به‌دست خواهند آورد.
بخش پایانی این دوره نیز به اهمیت و جایگاه پانل‌های حسی می‌پردازد و راهکارهای مفید برای پیاده‌سازی آ‌ن‌ها اعم از آزمون‌ها، غربال‌گری و کالیبراسیون ارائه می‌شود.

ارزیابی حسی (پیشرفته):
دوره‌ی ارزیابی حسی پیشرفته، بر پایه‌ی مفاهیم و مهارت‌های معرفی‌شده در دوره‌ی متوسطه بنا شده و فراگیر را برای وظایف شغلی مدیریتی در ارزیابی حسی قهوه و محصولات مرتبط آماده می‌کند.
در این دوره‌ی تعاملی، فراگیران با استانداردهای حسی و قهوه در صنعت همسو می‌شوند؛ درباره‌ی پیاده‌سازی ارزیابی حسی در یک کسب‌وکار قهوه می‌آموزند؛ مهارت‌های لازم برای شروع شناسایی و ارزیابی کیفیت‌ها در قهوه‌ی سبز تخصصی را کسب می‌کنند؛ و نشان می‌دهند که چگونه ویژگی‌های نوشیدنی قهوه را به‌طور دقیق اندازه‌گیری و توصیف کنند.
شرکت‌کنندگان می‌آموزند که چگونه اندازه‌گیری‌های حسی تکرارپذیر و روش‌مندی از قهوه ایجاد کنند و نتایج آن را تفسیر نمایند. یک آزمون کتبی، دانش دوره‌ی پیشرفته را تأیید می‌کند، در حالی که یک آزمون عملی، مهارت‌های توصیف‌شده را در بالا بر اساس فعالیت‌های کاری مختلفی که در طول دوره انجام می‌شود، می‌سنجد.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید